Nieuwe beachveld SC Groessen garantie voor spektakel en plezier

Sportpark De Heggeakkers was zondag het decor voor ‘vliegertjes’, ‘pirouettes’ en scorende keepers. Allemaal termen uit de nieuwste sport die sinds dit weekend bij Sportclub Groessen beoefend wordt: beachhandbal. Afgelopen zondag werd het nieuwe beachhandbalveld op feestelijke wijze officieel geopend door wethouder Johannes Goossens van de gemeente Duiven.

In de demonstratiewedstrijd die volgde tussen de handbaldames van de HCL-selectie bleek wel dat de sport garant staat voor show, spektakel en plezier. Scoren vanuit de draai, of na een aangooi waarbij de grond niet wordt geraakt, leveren bijvoorbeeld extra punten op. Nadat de dames het voor hadden gedaan was het de beurt aan de jeugd om het veld te betreden, dat overigens ook gebruikt kan worden voor beachvoetbal of andere beachsporten.

Het was het slotstuk van een feestelijke dag, waarop ook nog eens een gloednieuw terras en een speeltoestel voor de jongste jeugd werden geopend. Vanaf het nieuwe terras voor de kantine sprak voorzitter Jos Lukkezen het publiek toe. Hij bedankte alle vrijwilligers voor het verzette werk en de gemeente Duiven voor hun bijdrage. Vervolgens volgde een toespraak van Sjoerd Geurts die namens de ‘Club van 50’ en Das Groessen het woord nam. Beide partijen droegen bij aan de totstandkoming van de nieuwste aanwinsten op het sportpark.

Als voorzitter van Das Groessen stond Sjoerd nog even stil bij de bijzondere wijze waarop dat gebeurde. Vorig jaar startte de familie Scholten en Slagerij De Groene Weg Bas Derksen een speciale ‘worstenactie’ na het plotselinge overlijden van Theo Scholten eind 2017. Voor de manifestatie Das Groessen een half jaar later was de zo befaamde droge metworst van Theo en Ria Scholten nog eenmaal massaal gemaakt en werd deze liefst 1100 keer afgenomen. De opbrengst ging op verzoek van de familie Scholten naar Sportclub Groessen, de vereniging die Theo zo lief was.

Zo werd maar weer bewezen dat er in Groessen een hoop mooie dingen gerealiseerd worden als verschillende partijen de handen ineenslaan. En dat zorgde voor een trotse wethouder die het lint mocht doorknippen. Toen was er genoeg gepraat, het was tijd voor vliegertjes en pirouettes!

Verslag : Gijs Reuvers
Foto’s : Koos Roelofs